in-lite tuinverlichting

Zonder licht geen tuin

Verlichting in uw tuin?

Voor het aanleggen van in-lite tuinverlichting is geen technische kennis nodig. Het principe is eenvoudig, snel te realiseren en gemakkelijk aan te passen. Met het speciale Easy-Lock-systeem worden de armaturen letterlijk in een handomdraai op de laagspanningskabel aangesloten. Daarna worden deze aangestuurd vanaf één plaats (de transformator) en kunnen desgewenst automatisch aan en uitspringen. Armaturen met verschillende lichtbronnen kunnen bovendien door elkaar op dezelfde kabel aangesloten worden.

12 volt laagspanning

Vanuit de transformator, die wordt aangesloten op het 240 volt lichtnet, loopt de laagspanningskabel (12 volt). Deze kan willekeurig ergens eindigen en hoeft geen gesloten systeem te vormen. De kabels kunnen direct onder de bestrating verwerkt worden of in de borders worden bedekt met slechts wat aarde. De laagspanningskabels zijn absoluut veilig, zelfs wanneer de kabel beschadigd zou raken. Ze hoeven dus niet, zoals bij kabels van 240 volt, minstens 60 centimeter onder de grond verwerkt te worden. Een geruststellende gedachte, zeker met spelende kinderen of gravende huisdieren in de buurt.

Snel te installeren

De gemiddelde installatietijd voor het aanleggen van een basissysteem met één of meerdere armaturen bedraagt slechts twintig minuten*. Met een lichtplan is het slechts een kwestie van kabels uitrollen en de armaturen op de vastgestelde plaatsen aansluiten. Het systeem kan eenvoudig modulair uitgebreid worden door het splitsen en aankoppelen van de kabels. Handig als u nog niet precies weet wat u wilt, maar wel alvast een begin wilt maken met uw buitenverlichting.

* Exclusief constructiewerkzaamheden zoals boren en zagen

Verlichting: Small

Small licht is te gebruiken in situaties waar een lage lichtintensiteit gewenst is en kenmerkt zich door een lichtbereik van maximaal 1,5 meter. Armaturen met Small licht zijn te verkrijgen in de groepen Integrated, Solitary en Wall. Ze zijn geschikt voor het markeren van horizontale tuinvlakken zoals een pad, oprit, terras en vijverrand en verticale vlakken zoals een border, lage muur, traptrede, zitkuil en schutting.

Verlichting: Medium

In situaties waar een middelhoge lichtintensiteit gewenst is, gebruikt u Medium licht. Medium licht heeft een bereik van 1,5 tot 3 meter. Armaturen met dit type licht zijn te verkrijgen in de groepen Integrated, Solitary, Wall en Spot. U kunt hiermee objecten uitlichten zoals beelden, struiken, kleine bomen, tuinmuren en schuttingen.

Verlichting: Large

Large licht heeft een lichtbereik van minimaal 3 meter. Dit gebruikt u in situaties waar een hoge lichtintensiteit gewenst is. Armaturen met Large licht zijn te verkrijgen in de groepen Integrated en Spot. De armaturen zijn geschikt voor het uitlichten van objecten zoals gevels, en grote beelden.

Klik hier voor onze in-lite producten

Kom gerust eens langs op ons uitgebreid showterras aan de Peizerweg 148A te Groningen voor deskundige voorlichting en advies over in-lite tuinverlichting.