Tegels Duracer (keramiek)

Tegels Duracer (keramiek)

Duracer is een technische innovatie die het beste van keramiek, verenigt met de functionaliteit van beton. Keramische tegels hebben ontegenzeggelijk veel technische voordelen. Ze zijn onderhoudsarm, zuurbestendig, krasbestendig en kleurecht, om maar eens wat te noemen. Daarnaast zijn ze ook nog eens voorzien van antislip oppervlak. Door moderne digitale druktechnieken, zijn keramische tegels tegenwoordig ook nog eens in de meest fantastische designs verkrijgbaar.

Voor de plaatsing van keramische tegels op terrassen is heel wat technische kennis vereist m.b.t. funderingopbouw, plaatsing in drainagemortel enz. Duracer maakt plaatsing in een simpele zand of splitfundering mogelijk. U bespaart tijd en geld.

Beton is een ideale drager om een keramische tegel extra stevigheid te geven. Zo ontstaat er bij Duracer een perfecte harmonie tussen een hoogwaardige keramische tegel van ca. 9 mm en een betonnen drager van ca 28 mm.

In samenwerking met Ardex, dé lijmspecialist uit Duitsland, is een speciale lijm ontwikkeld die beide helften met elkaar verbindt tot een oersterk geheel van 4 cm. Geen enkel ander vergelijkbaar product op de markt heeft dezelfde hechtkracht als Duracer.

Daarnaast is Duracer het enige product dat op lichtgewicht beton wordt geproduceerd. Hierdoor blijft het gewicht van een tegel in het formaat 60x60x4 cm, net onder het maximale tilgewicht van 23 kg volgens ARBO-richtlijnen, terwijl de tegel zwaar genoeg is om in een zand en/of splitbed stevig verankerd te blijven liggen.

Daarmee is gelijk een ander voordeel van Duracer aangestipt. Ongebonden verwerking op zand of split, kan dankzij het acceptabele gewicht, gemakkelijk zonder hulpmiddelen geschieden. Duracer is bovendien het enige product dat beschikt over een afstandshouder die daadwerkelijk voor een gelijkmatige en smalle voeg zorgt. Door de maatvastheid van een gerectificeerde keramische tegel, gecombineerd met een strak gezaagde betonnen ondergrond, ontstaat een zeer maatvast eindproduct. De afstandshouder zelf is uit plastic, zit niet geïntegreerd in de betonnen ondergrond en kent daarom op zichzelf ook geen maatafwijking.

Verwerking van Duracer, is daarom gemakkelijk en tijdbesparend. Bovendien worden er ook geen andere eisen gesteld aan de ondergrond dan bij de ongebonden verwerking van eenvoudige betonproducten. Het eindresultaat is een prachtig terras met een strakke en smalle voeg. Duurzaam, onderhoudsarm en schitterend.

Resultaat 1–9 van de 13 resultaten wordt getoond